top of page

Raport de activitate
pe anul 2020

 

Anul 2020 a fost presărat cu momente dificile apărute odată cu pandemia îndurată de noi toți, însă, în pofida greutăților am reușit să demarăm un număr de proiecte.

Am început implicarea noastră în salvarea domeniului nobiliar Mocsonyi din localitatea Bulci, comuna Bata prin punerea în siguranță și igienizarea corespunzătoare a serei din incinta parcului dendrologic, cuprins în domeniul nobiliar.

Tot la Bulci, am demarat un workshop de restaurare a crucilor din piatră aflate în curtea bisericii catolice, workshop ce a constat, în primă fază, în curățarea biomecanică a crucilor. Workshopul va fi continuat prin restaurarea și punerea în siguranță a crucilor de piatră prin micro-sablare și curățarea cu abur, în toamna lui 2021.

Un alt proiect a fost restaurarea acoperișului de pe partea absidei bisericii de lemn „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Ionești, comuna Hălmagiu. A fost înlocuită învelitoarea degradată cu o învelitoare nouă, din draniță, de aceeași dimensiune. Aceasta a fost bătută cu suprapunere în 3 straturi, pentru a-i spori rezistența în timp. În urma decopertării absidei s-a descoperit un căprior mâncat de carii care a fost înlocuit cu unul nou. S-a păstrat un martor al tehnicii și materialelor înlocuite, care s-a depozitat în podul bisericii. 

Mai multe detalii pot fi găsite la secțiunea Proiecte cât și în raportul anual ce poate fi descărcat mai jos.

bottom of page